Sunday, September 10, 2006


Bersama


Aku berterima kasih,
kasih antara dua insan,
menerima dan memberi,
berkongsi satu kehidupan,
bersama,

bergelut menempoh badai,
tiupan angin bukan sentiasa membelai,
menghadapi segala kepayahan,
menikmati kebahgiaan,
bersama,

Aku menerima kasih,
cahaya mata pelembut jiwa,
pengorbananmu tidak bisa dikira,
saat kesukaran,
bersama,

di dunia yang fana,
bersifat sementara,
datang dan pergi,
padaNya dipohon doa,
bersama.



33 comments:

Mama Sarah said...

awww sweet!

class

exclusive.

congratulations, to both of you.

mynn said...

really nice picture of a classic moment.

ps
is that money in dith's left hand?

Pycno and Bea said...

Indeed, that was so, sooooo sweeet of you.

Ameen to all the duas. Semoga Allah merahmati anda berdua.

You guys are tough acts to follow. Thank you for sharing.

pycnogenol said...

I just have to tell you: Sama cantik, sama lawa...sungguh-sungguh, bagai pinang di belah dua.

So, 9-9 tarikh keramat ye?

dith said...

*senyum dgn penuh makrifat*

Sabor jek la....

Nisak, Muh and Pycno, you all semua ni betui laa...

Muhaymin,
Ya itu duit dalam genggaman saya. Jgn ditanya berapa jumlah nya! Ternyata nilainya berkali ganda maskawin Siti!!! :-))

iKelah:

*Infinite thanks*

kenakelayan said...

Alamak romantikusnye...

Buat kita tak sabar nak jumpa OK... hehehe this year inshaAllah anniversary kami sambut berdua.. tak macam tahun lepas... :D

azahar said...

alangkah indah bertentang mata, bila tersingkap hijab di depan mata, tambah pesona hati tergoda, manis pula bila berdua ...hehehe.

tahniah dr ikelah & dr roza

Ikelah said...

terima kasih pada semua. tarikh tersebut 9-9. duit di tangan dith tu mas kawin.

hati emang tak tenteram kerana diperhati ramai ketika itu, tak sempat nak tergoda sebab berdebar debar disuruh itu dan ini walaupun dah pesona dulu. we were still students masa tu, mengelabah juga rasa sebah kerabat dith ramai yang 'hifi'.

harap dapat join KKL dan OK punye anniversary di mesia. kita makan lamb shank.

thanks again.

Queen Of The House said...

I like that personal touch - duit maskahwin diberi terus ke tangan. Selalunya orang gubah macam-macam bentuk, letak dalam dulang. Mine was different too, maskahwin sebentuk gelang emas, terus disarubgkan ke tangan ....

Happy Anniversary to both of you.

izhal said...

classic ni doktor :) gambar tu sudah pasti bukan pakai D50 neee... heheh...

Ikelah said...

QOTH: thanks... simple student wedding. mas kawin should be given terus pada bride for her disposal. dith convert to gelang jugak lepas tu.

izhal: Yang best kata-kata klasik yang juru nikah tu told me after the akad...hehehe.. kembang hati mendengarnya sebab setakat ni saya tak pernah dengar ada juru nikah cakap macam tu...hahahah.

entah camera apa mereka pakai. i have my Fujica SLR but kerana nak kawin, i dont care about all the wedding pics so i dont care assigning photographers...yang penting dapat nikah dengan cik roza...hahaha.
saya pastikan saksi dan barang
hantaran tidak akan seperated from the pengantin. <---i only brought 3 of my best friends masa akad.

pycnogenol said...

Ikelah, your answer/response has given rise to many, many question marks in my inquisitive mind.

I will spare you the embarrassment of having to answer them. I hope I will remember to ask them when I meet you in person. ;)

Queen Of The House said...

Ikelah ... I just remembered that we suffered the same fate too about regarding our wedding photos. One of the cameras (a Nikon!) belonging to my brother-in-law (kononnya the main photographer) decided to conk-out hari tu. We didn't find out until it came time to develop the pics. Frust betul. Luckily my brother pun ambik gambar & video. Zaman sekarang, with digital cameras, no need to worry. The lesson learnt : Kalau mampu, upah professional photographer and have back-up photographers.

Ikelah said...

pycno
wink wink

QOTH
betul tu, sekarang dah ramai blog photographers yang serious amateurs.... boleh cuba mereka masa anak u nak kawin nanti.... ok(d50 with sb800 flash, izhal(nak balik mesia dah with 350d), mynn(with his new 400d), p5(d50 with multiple prime lenses), boogey(d50 with kodak as backup), khin(e500). their rate will be far cheaper.

pro photgrapher mahal, kalau kedai gambar, i am not too sure weather they are really good. setengahnya kalau dilihat cuma mereka ada collection nak tukar baju as their advantage but the gambar macam biasa je....baring kat katil, tepi katil, beratur macam gambar kelas sekolah kat pelamin... not that memorable with the correct mood, facial expression and action for this special event.

almahdulillah you have your pics, but as for us we still to search for them. :(

Anonymous said...

syahdunya pantun..masatu I baru year1.Both of u are one good couple with beutiful and intelligent children..Dulu susah, macamana DITH boleh carry all the burden dengan nak belajonya... Tahniah both of u.

easylady

Mama Sarah said...

ikelah, saje je nak tambah list:

Kenakelayan with ixus
MS with Cybershot

boleh panggil perkhidmatan kami juga. lagi murah :)

nnydd said...

Congrats! yg sejok hati tu tengok tudung labuh DiTH, dan menutupi dahi seperti yang semoleknya. tu yg paling mahal.

sorry, komen nyer lambat sebab terkial-terkial mencari blog ikelah.

Queen Of The House said...

Ikelah dapat tak cium dahi DITH lepas aqad? :-) Hari tu tengok Datuk K dapat cium kat tudung Siti aje ...

Ikelah said...

ez lady
its tough for her, but rezeki anak... she passed with ease and in fact on her surgical prac exam, she had her show which we had to pray hard, really hard so that Allah will give her time to sit for the practical. she delivered 1 hr after finishing.

mama sarah
hehehe.... boleh juga tapi kalay orang lain keluar camera dslr masing masing dengan lens besar besar nanti khuatir rasa inferior pulak. kalau tidak, i guess its ok, what is important, the right composition, the right memorable moment. ;)

nnydd
dia memang pakai macam itu seharian sejak di U, itu yang menambat hati, agaknya.

QOTH
kiss pun tak kena sebab ditutup anak tidung. cuma cium anak tudung. ;) tapi masa itu kita ikut arahan saja.... kena hormat maksaudara dia yang memberi arahan selanjutnya.

mynnn said...

janganlah tiba2 paul moss datang cakap gambar tu out of focus, kurang sharp, too much yellow shift and composition could be better dah lah ...

dith
siti pun jealous eh !

ps
nak ikut jugak pegi O-K dengan KKl punya wedding anniversary!

Paul Moss said...

I wasn`t there at the wedding but I can see she looks the same today. Only the few years when her children were still small, her tudung was senget benget here and there. However I can`t say the same about Ikelah. To shoot the same composition today, you'll have to use a fisheye lens or take a few steps back to include Ikelah. You`ll also need to use studio lighting for the overcast.
I wonder what Yamashita wil say about this.

Ikelah said...

mynn
paul moss tu pantang dipelawa.

gambar tu dicrop. tak banyak room for adjustment in cropping, just get it nearer to viewer untuk tengok menyarung cincin.

nak join boleh juga.. dah check harga lamb 1yr +, not bad the price, about rm250.

paul moss
awak nak kutuk size kawe... terpulang la... i have to admit that i put a lot of weight when getting older. i lost a lot last wear but gain back steadily especially in the past 3 months.

using the fish eye will just make somebody fuller. using studio lighting will be a bonus to any indoors requiring non artificial lights. what u and i need is a 500mm lens shoot from 50metres away that will narrow the perspective thus making both of them look better. ;)

anyway who is yamashita???

Mama Sarah said...

Ooohhh, kes tudung senget benget sewaktu anak2 kecil telah wujud sejak zaman berzaman eh?

I thought only Auntie De and I suffer from that.

Ikelah said...

mama sarah
sudah tentu jika ibunya yang kerap dukung anak dan bapa berlenggang tangan. ;)

si bapa berlenggang kerana kena pimpin seorang lagi, bukan malas. :)

Mama Sarah said...

saya rasa si bapa sangat sibuk dukung 'baby' yang lain bernama al-Kamera.

Ikelah said...

hahahaha...that is a good one.

al Kamera bin/bt Mynn bakal dilahirkan... dah cukup bulan, tunngu masa dengan penuh tak sabar, the killing wait.

nanti kena beli botol susu jenama al Lens untuk al Kamera. Pencucu botol jangan lup, perlu diletak dal al Bag yang tak sempat di pesan dari ostrolia(thats how most malays pronounced). Mainan 'baby' yang dipanggil al Flash jangan lupa!

(sakit perut gelak)

dr in the house or tabibah fi al bait (given by Hiyoshi) said...

al kelakar nya!

Queen Of The House said...

Nak tumpang gelak .... HA HA!

Mama Sarah said...

hu hu hu

mynn said...

hehehe
ey mana ada jalan lenggang je tau. kadang2 dua2 sekali kita yang angkat tau! :p

Mama Sarah said...

:P

tengoklah bila al Kamera sampai nanti. startlah sakit pinggang nak dukung Sarah lah. Amar buas sangat lah.

Tengok je... ;)

Ikelah said...

i cant comment much but 'the photographer' needs a non aching hands to steady his al kamera. takut gambar tak jadi because of the fine tremors. ;)

i guess, that one of the reason i stop using SLR for roughly 10 years. iwas using a minolta riva(excellent camera) point and shoot before ifos donated it to a kedai kain during her school holiday trip in penang. ;)

semoga al Kamera menyerikan lagi kehidupan parents dia. :)

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]list of educational software, [url=http://firgonbares.net/]sell free software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] best price adobe photoshop cs4 upgrade buy adobe photoshop software
where to buy adobe dreamweaver [url=http://firgonbares.net/]install windows xp[/url] educational discount software
[url=http://firgonbares.net/]adobe picture software[/url] academic software to
[url=http://firgonbares.net/]shareware software downloads[/url] Mac OS Server v10
software for academics [url=http://firgonbares.net/]Software LCC`2005-2009[/b]